Morotssoppa med sting / Tulinen porkkanakeitto

Vi spenderade helgen i Hangö, och det var helt ljuvligt att vara där efter en så lång paus. Vädret var helt okey, men på lördag kväll blev det storm, så då vi cyklade hem efter att ha varit ut och äta blev vi dyblöta. Snälla föräldrar som jag har så gick de med på att köra oss tillbaka till Åbo idag, så vi behövde inte ta katterna på tåget. Som tack bjöd vi dem och lillasyster med sambo på lunch, det blev en het morotssoppa med sting. Recept nedan!
 
Morotssoppa med sting
 
8 portioner
 
1,5 kg morötter
300g blomkål
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
2 röda chili
1 dl vitt vin
1/2 kruka timjan
(3 msk färsk gräslök)
3 kycklingbuljongtärningar
1,5 liter vatten
2 tsk malen ingefära
2,5 dl grädde
salt
peppar
 
Skala morötter och lök, tärna dem grovt. Skär chilin samt blomkålen i bitar.
Fräs lök och vitlök tills de mjuknar, ha i morötter och chili och fräs några minuter.
Häll på vinet och koka upp. Ha i vatten så det täcker, samt buljongtärningarna. Koka tills morötterna blir mjuka.
Finhacka timjanen och ha i hälften i soppan. Mixa slät med stavmixer, ha i grädde och koka upp på nytt.
Smaka upp med ingefära, salt och peppar, avsluta med resten av timjanen samt gräslöken, om du råkar ha det hemma.

Jag serverade med en creme på turkisk yoghurt, parmesan och citron.
 
Rör ihop:
 
2 dl yoghurt
1,5 dl parmesan
2 msk citronsaft
salt och peppar
 
  

 

Vietimme viikonlopun Hangossa, ja siellä oli ihanaa oleskella pitkän tauon jälkeen. Sää oli ihan OK, mutta lauantai-iltana yllemme iski myrsky, joten kun pyöräilimme ravintolaillallisen jälkeen kotiin kastuimme perin pohjin. Onneksi vanhempani ovat kilttejä ja suostuivat ajamaan meidät takaisin Turkuun tänään, joten meidän ei tarvinnut raahata kissoja mukanamme junaan. Kiitokseksi tarjosimme heidät sekä pikkusiskoni avomiehineen lounalle; laitoimme tulista porkkanakeittoa. Resepti alla!


Tulinen porkkanakeitto


8 annosta


1,5 kg porkkanaa

2 sipulia

2 valkosipulikynttä

2 punaista chiliä

3 dl valkoviiniä

½ ruukku timjamia

3 kanaliemikuutiota

1,5 litraa vettä

2 tl jauhettua inkivääriä

2,5 dl kermaa

suolaa

pippuria

 


 Kuori porkkana ja sipuli, pilko pienemmiksi paloiksi. Pilko chili. 

Käristä sipuli ja valkosipuli kunnes ne pehmenevät, lisää porkkana ja chili ja anna käristä muutama minuutti.

Kaada joukkoon viini ja kiehauta. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät, lisää joukkoon liemikuutiot. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

Hienonna timjami ja laita puolet keittoon. Vedä keitto sileäksi sauvasekoittimella, lisää kerma ja anna kiehua hetken.

Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla, lisää lopuksi loput timjamista.

 

Tarjoilin raikkaan sitruunakreemin kera.


Sekoita:


2 dl jugurttia

1,5 dl parmesanjuustoa

2 rkl sitruunamehua

suolaa ja pippuria

 
 
2020' - arkiruoka - hemlagat' - husmanskost - keitto - morot - porkkana - soppa