Morotssoppa med sting / Tulinen porkkanakeitto
Jag serverade med en creme på turkisk yoghurt, parmesan och citron.

Vietimme viikonlopun Hangossa, ja siellä oli ihanaa oleskella pitkän tauon jälkeen. Sää oli ihan OK, mutta lauantai-iltana yllemme iski myrsky, joten kun pyöräilimme ravintolaillallisen jälkeen kotiin kastuimme perin pohjin. Onneksi vanhempani ovat kilttejä ja suostuivat ajamaan meidät takaisin Turkuun tänään, joten meidän ei tarvinnut raahata kissoja mukanamme junaan. Kiitokseksi tarjosimme heidät sekä pikkusiskoni avomiehineen lounalle; laitoimme tulista porkkanakeittoa. Resepti alla!
Tulinen porkkanakeitto
8 annosta
1,5 kg porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulikynttä
2 punaista chiliä
3 dl valkoviiniä
½ ruukku timjamia
3 kanaliemikuutiota
1,5 litraa vettä
2 tl jauhettua inkivääriä
2,5 dl kermaa
suolaa
pippuria
Kuori porkkana ja sipuli, pilko pienemmiksi paloiksi. Pilko chili.
Käristä sipuli ja valkosipuli kunnes ne pehmenevät, lisää porkkana ja chili ja anna käristä muutama minuutti.
Kaada joukkoon viini ja kiehauta. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät, lisää joukkoon liemikuutiot. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
Hienonna timjami ja laita puolet keittoon. Vedä keitto sileäksi sauvasekoittimella, lisää kerma ja anna kiehua hetken.
Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla, lisää lopuksi loput timjamista.
Tarjoilin raikkaan sitruunakreemin kera.
Sekoita:
2 dl jugurttia
1,5 dl parmesanjuustoa
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria