Smetanakyckling med smak av citron,dragon och vitlök ( om man vill)

Idag komponerade jag ihop en ny rätt som jag gått och tänkt på sen i söndags. Tur så smakade kombinationen bra då alla komponenter hade landat i grytan. Man blir så glad då man får det att stämma på första försöket! Det här är ett enkelt recept med få komponenter,tar inte länge vare sig att förbereda eller att tillaga. Använd torkade kryddor så går det ännu fortare.
 
 
 
4-5 portioner
 
600g kycklingfilé
4 dl smetana
1 dl grädde
2-4  pressade vitlöksklyftor ( eller skippa helt)
1 msk citronsaft
1 msk dragon 
200g spenat ( fryst elle färsk)
Salt och peppar
 
Kryddor till kycklingen - du kan även bara salta och peppra men om du vill spica up det;
1 tsk chiliflakes
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
salt och peppar
 
 
1. Börja med att tina spenaten om den är fryst, den behöver inte bli helt genomtinad, men försök få ur lite vätska. Sätt ugen på 225 grader
 
2. Skär kycklingfileérna i passliga bitar, och krydda dem. Bryn i en het panna så de får lite yta, men inte  så deblir genomfärdiga, då blir de torra i ugnen. Häll över i en ugnsfast form. och sprid över spenaten. Blanda resterande ingredienser i en kastrull, koka upp och smaka av. Kom ihåg att kryddning är individuellt, jag hade i lite mer dragon och citron än en msk, men detär ju upp till var och en. 
 
3. Ös såsen över kycklingen och spenaten, in i ugnen 15-20 minuter så att kycklingen blir genomstekt. 
Servera exempelvis  med gröna bönor samt ris, klyftpotatis eller pasta. 
Ps, kalla det för Hulkenkyckling så slukar även barnen ;)