Korvsås / Makkarakastike
Hej på er, hoppas ni haft en fin måndag! Jag är så glad att vädret är vackert så att vi ännu kan vara ute på eftermiddagen med eftisbarnen! Hoppas det blir en vacker höst!
Idag skall vi laga sushibowl här hemma, men innan jag släpper receptet på det så tänker jag tipsa om en barndomsfavorit, mammas korvsås med potatismos! Det här är helt klart den enklaste och godaste korvsåsen jag vet, och även om ni inte har knackorv i Sverige vet jag att den finländska varianten hittas i många butiker!

Korvsås
4 personer
30 minuter
500 g korv (jag använde knackkorv/varmkorv)
1-2 lökar
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
3 msk ketchup
svartpeppar, salt eller en skvätt soya vid behov
brun maizena att reda av med
Tärna korv och lök, bryn dem i en het stekpanna och tillsätt övriga ingredienser.
Om du vill ha mer tomatsmak sätter du i mer ketchup.
Om du vill ha mer sås och tillsätter mer vatten kan du behöva använda 3 buljongtärningar.
Koka ihop under ca 5 minuter, ha sedan i önskad mängd maizena.
I moset hade jag mandelpotatis ca 1 kg, 50 gram smör, 2 dl mjölk, vitpeppar, muskotnöt, salt och färsk klippt persilja. Mosa med mosstöt för ett fluffigt mos.
❤

Terve kaikille, toivottavasti maanantainne on ollut antoisa! Olen niin iloinen, että sää on vielä sen verran lämmin ja aurinkoinen, että voimme olla koululaisten kanssa ulkona iltapäivisin. Toivottavasti syksykin pysyy kauniina!
Tänään laitamme kotona sushibowlia, mutta ennen kuin julkaisen reseptin siitä, pistän vinkkiä eräästä lapsuuden suosikista: äidin makkarakastikkeesta perunamuusin kera! Se on kerta kaikkiaan helpoin ja maukkain makkarakastike, eikä siihen tarvitse muuta kuin perusruokakaupasta löytyviä nakkeja!
Makkarakastike
4 annosta
30 minuuttia
500 g makkaraa (käytin nakkeja, lenkkimakkara käy myös)
1-2 sipulia
1 litra vettä
2 lihaliemikuutiota
3 rkl ketsuppia
mustapippuria, suolaa tai tilkka soijaa tarvittaessa
ruskeaa maizenaa suurustamiseen
Kuutioi makkara ja sipuli, ruskista kuumalla pannulla ja lisää loput ainekset.
Jos haluat tomaattisemman maun, voit lisätä enemmän ketsuppia.
Jos haluat enemmän kastiketta, lisää enemmän vettä, jolloin saatat tarvita 3 lihaliemikuutioita!
Keitä 5 minuutin ajan, lisää sitten haluamasi määrä maizenaa.
Muusiin käytin noin kilon verran puikulaperunaa, 50 g voita, 2 dl maitoa, valkopippuria, muskottipähkinää, suolaa ja tuoretta persiljaa. Käytä perunasurvinta kuohkean muusin savuttamiseksi.
❤