Kycklingpasta på rester / Kanapasta tähteistä

Torsdag i vårt hus betyder vanligtvis restdag. Antingen värmer vi resterna som de går och står, eller så komponerar vi ihop något nytt av det som blivit över. I torsdags valde vi det senare. I tisdags lagade vi helkyckling i ugn med en sås på vin, schalottenlök, vitlök och grädde. Det receptet skall jag återkomma till senare. En hel kyckling på två är ganska mycket, så det blev en hel del över. Dessutom hade jag kvar både schalottenlök, vitlök och en skvätt grädde. Sagt och gjort, det fick bli en krämig pasta, enklare än så kan det inte bli - och så gott det var! 
 
Kycklingpasta 
 
400 g grillat kycklingkött
2 msk smör
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
1 msk citronsaft
1/2 kruka färsk persilja
2 dl grädde
2 msk creme fraiche
1 dl riven parmesanost
peppar
salt
 300 g valfri spaghettisort
 
 Koka upp pastavattnet med rejält med salt, koka pastan al dente, spara 1 dl av pastavattnet. 
Stek löken i smör och pressa i löken. Häll i citronsaften och låt koka i 2 minuter.
Häll i grädden och creme fraichen, koka upp och ha i kycklingköttet.
Ha i den finhackade persiljan och parmesanosten, smaka av med salt och peppar och häll 1 dl pastavatten.
Rör ner pastan i såsen, ät och njut. 
 
 

 

Taloudessamme torstait ovat useimmiten päiviä, jolloin syödään jääkaappiin jääneitä ruoantähteitä. Joko lämmitämme tähteet sellaisenaan tai sitten kokkaamme niistä jotakin uutta. Viime torstaina valitsimme viimeisen vaihtoehdon. Tiistaina valmisitmme kokonaista kanaa uunissa valkoviini-salottispuli-valkosipuli-kermakastikkeen kera. Siitä laitan reseptin myöhemmin. Kokonainen kana kahdelle on aika paljon, joten ruoasta jäi jonkin verran yli. Sitä paitsi kaappiin jäi vielä salottisipulia, valkosipulia ja kermaa. Päätimme siis valmistaa kermaisen pastan ja sitä helpommaksi ei asiat voisi mennä - ja se oli kaiken lisäksi hyvää!


Kanapasta


400 g grillattua kananlihaa

2 rkl voita

 2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 rkl sitruunamehua

½ ruukku tuoretta persiljaa

2 dl kermaa

2 rkl rankanskermaa

1 dl raastettua parmesanjuustoa

pippuria

suolaa

300 g valinnaista pastaa



Keitä pastavesi kiehuvaksi ja mausta reilusti suolalla, keitä pasta kunnes se on al dente ja säästä noin 1 dl pastavedestä.

Paista sipuli voissa ja purista joukkoon valkosipuli. Kaada joukkoon sitruunaemhu ja anna kiehua 2 minuuttia.

Lisää kerma ja ranskankerma, keihauta ja lisää kananliha. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja parmesanjuusto, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada lopuksi joukkoon säästetty pastavesi.

Sekoita pasta kastikkeessa, syö ja nauti!

 
2020' - allmänt - arkiruoka - hemlagat' - husmanskost - kana - kyckling - rester - tähteet