Kycklingpasta på rester / Kanapasta tähteistä
1 dl riven parmesanost

Taloudessamme torstait ovat useimmiten päiviä, jolloin syödään jääkaappiin jääneitä ruoantähteitä. Joko lämmitämme tähteet sellaisenaan tai sitten kokkaamme niistä jotakin uutta. Viime torstaina valitsimme viimeisen vaihtoehdon. Tiistaina valmisitmme kokonaista kanaa uunissa valkoviini-salottispuli-valkosipuli-kermakastikkeen kera. Siitä laitan reseptin myöhemmin. Kokonainen kana kahdelle on aika paljon, joten ruoasta jäi jonkin verran yli. Sitä paitsi kaappiin jäi vielä salottisipulia, valkosipulia ja kermaa. Päätimme siis valmistaa kermaisen pastan ja sitä helpommaksi ei asiat voisi mennä - ja se oli kaiken lisäksi hyvää!
Kanapasta
400 g grillattua kananlihaa
2 rkl voita
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
½ ruukku tuoretta persiljaa
2 dl kermaa
2 rkl rankanskermaa
1 dl raastettua parmesanjuustoa
pippuria
suolaa
300 g valinnaista pastaa
Keitä pastavesi kiehuvaksi ja mausta reilusti suolalla, keitä pasta kunnes se on al dente ja säästä noin 1 dl pastavedestä.
Paista sipuli voissa ja purista joukkoon valkosipuli. Kaada joukkoon sitruunaemhu ja anna kiehua 2 minuuttia.
Lisää kerma ja ranskankerma, keihauta ja lisää kananliha. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja parmesanjuusto, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada lopuksi joukkoon säästetty pastavesi.
Sekoita pasta kastikkeessa, syö ja nauti!