Morots- och zucchinibiffar med fetaost / Kasvispihvit fetajuustolla

1-2 morötter
1 lök
2 ägg
Ca 1,5 dl ströbröd
75 g fetaost
0,5 dl emmentalost
1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
0,5 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Riv zucchinin och moroten på den grövsta sidan av rivjärnet.


Kasvispihvit
500 g kesäkurpitsaa
1-2 porkkanaa
1 sipuli
2 kananmunaa
noin 1,5 dl korppujauhoja
75 g fetajuustoa
0,5 dl emmentaljuustoa
1 tl kurkumaa
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
0,5 tl kuminaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Voit käyttää kotoa löytyviä yrttejä, tänään valitsin timjamin ja persiljan.
Raasta kesäkurpitsa ja porkkana raastimen karkeimalla asetuksella.
Ota esiin kulho ja siivilä, purista vihanneksista pois ylimääräinen neste, laita siivilään ja sirottele ylle noin 2 tl suolaa.
Anna seistä noin 30 minuuttia; mitä enemmän nestettä valuu pois, sitä paremmin pihvit pysyvät kasassa.
Pienennä sipuli ja paista pehmeäksi pannulla. Sekoita valutettu kesäkurpitsa-porkkanaseikoitus, sipuli ja loput ainekset kulhossa ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia.
Kuumenna öljyä pannulla, muodosta taikinasta pieniä pihvejä ja laita pannulle.
Paista kunnes pihvit ovat saaneet hienon pintavärin molemmin puolin, noin 2-4 minuuttia erittäin kuumalla pannulla.
Tarjoilimme valkosipulitsatsikin ja peruna perunagratiinin kera.