Rödbetssoppa med pepparrotscreme / Punajuurikeitto piparjuurikreemillä

Rödbeta är en underskattad rotfrukt, soppa på det blir så gott och smakrikt! Billigt är det också, och soppan får en ljuvligt lila färg! Pepparrotscremen är pricken över i:et och sätter en härlig hetta till den mjuka rödbetssmaken! Denna soppa passar bra både som förrätt eller varmrätt; servera gärna ett gott bröd till.

 

Rödbetssoppa

 

6 portioner


2 kg kokta rödbetor

1 gul lök

3 klyftor vitlök

4 msk smör

1 liter vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

2 krm salt

1 krm svartpeppar

0,5 dl citronsaft

1,5 dl crème fraiche

2 dl grädde

2 tsk timjan

2 msk finriven färsk pepparrot


Tillbehör


2 dl smetana

0,5 dl finriven färsk pepparrot

50 gram ärtskott


(Koka rödbetorna om du har färska).

Skala och hacka lök.

Fräs lök i olivolja.

Skala och pressa i vitlök.

Skär rödbetorna i tärningar. Tillsätt alla rödbetor utom 1,5 dl, ifall du vill ha lite hela tärningar i soppan efter att du mixat den.

Fräs rödbetor, lök och vitlök några minuter.

Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, peppar och citronsaft.

Koka på medelvärme i 10 minuter eller tills rödbetorna är helt mjuka.

Mixa rödbetssoppan med stavmixer så mycket du önskar.

Rör i crème fraichen och grädden.

Smaka av med timjan, salt och peppar samt några matskedar pepparrot.

Blanda smetanan med den rivna pepparroten.

Servera soppan och toppa med några matskedar pepparrotscrème, de tärnade rödbetorna samt ärtskott.

 
 

Punajuuri on aliarvostettu juures. Siitä tehty keitto on hyvää ja maukasta! Punajuurikeitto on myös edullinen vaihtoehto ja keitto saa ihanan lilan värisävyn. Piparjuurikreemi kruunaa annoksen ja lisää keittoon mukavasti tulisuutta pehmeän punajuurimaun kaveriksi! Tämä keitto sopii hyvin niin alku- kuin pääruoaksikin; tarjoile se mielellään jonkun hyvän leivän kera.


Punajuurikeitto


6 annosta


2 kg keitettyjä punajuuria

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

4 rkl voita

1 litra vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 maustemittaa suolaa

1 maustemitta mustapippuria

0,5 dl sitruunamehua

1,5 dl ranskankermaa

2 dl kermaa

2 tl timjamia

2 rkl tuoretta piparjuurta, raastettuna


Lisäkkeet


2 dl smetanaa

0,5 dl tuoretta piparjuurta, raastettuna

50 g herneen versoja



(Keitä punajuuret, jos sinulla on tuoreita punajuuria).

Kuori ja hienonna sipuli.

Käristä sipuli oliiviöljyssä.

Kuori ja purista valkosipuli.

Kuutioi punajuuri. Lisää kaikki punajuuri pannulle 1,5 dl lukuun ottamatta, mikäli haluat käytää loput koristeena keitossa.

Käristä punajuuri, sipuli ja valkosipuli muutaman minuutin ajan.

Lisää vesi, liemikuutio, suola, pippuri ja sitruunamehu.

Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat täysin pehmenneet.

Sekoita keitto sauvasekoittimella kunnes saavutat haluamasi rakenteen.

Sekoita joukkoon ranskanekerma sekä kerma.

Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla sekä muutamalla ruokalusikallisella piparjuurta.

Sekoita smetana ja raastettu piparjuuri.

Tarjoile keitto ja koristele muutamalla ruokalusikallisella piaprjuurikreemiä, ylijääneillä punajuurikuutioilla sekä herneen versoilla.

 
 
2020' - arkiruoka - hemlagat' - husmanskost - kasvis - keitto - punajuuri - rödbeta - soppa - vegetarisk