Smakrik lövbiffsgryta / Maukas lehtipihvipata

Lövbiffsgryta

 

500 g lövbiff

1 msk smör

4 msk tomatpuré

3 dl vatten

3 dl rödvin

3 msk kalvfond

2 msk kinesisk soja

3 lagerblad

2 dl vispgrädde

2 dl crème fraiche

peppar

flingsalt

persilja

  

Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor.

Hetta upp en gryta med smör och bryn köttet tills det får färg.

Rör ner tomatpurén och fräs två minuter.

Häll i vinet och låt koka 5 minuter, ha sedan i vattnet, fonden och lagerbladen.

 Låt sjuda under lock på svag värme i 2-3 timmar tills köttet känns mört.

Tillsätt soja, grädde och crème fraiche.

Rör ihop och sjud på svag värme ca 15 minuter.

Smaka av med peppar och flinsalt.

Klipp över persilja och servera med duschessepotatis, potatismos eller pressad potatis.


  •  
Lehtipihvipata
 
 

500 g lehtipihviä

1 rkl voita

4 rkl tomaattisosetta

3 dl vettä

3 dl punaviiniä

3 rkl vasikanfondia

2 rkl kiinalaista soijaa

3 laakerinlehteä

2 dl vispikermaa

2 dl ranskankermaa

pippuria

sormisuolaa

persiljaa

 

Viipaloi lehtipihvi noin sentinlevyisiksi paloiksi.

Kuumenna voita padassa ja ruskista liha, kunnes se on väriltään kullanruskea.

Lisää joukkoon tomaattisose ja käristä pari minuuttia.

Kaada joukkoon viini ja keitä 5 minuuttia; lisää sitten vesi, fondi ja laakerinlehdet.

Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 2-3 tuntia, kunnes liha tuntuu murealta.

Lisää soija, kerma ja ranskankerma.

Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Mausta sormisuolalla ja pippurilla.

Leikkaa lopuksi hiukan persiljaa annoksen ylle ja tarjoile perunamuusin, puristetun perunan tai duchesseperunan kera.

 
2020' - arkiruoka - biff - hemlagat' - husmanskost - nauta - nöt - pihvi