Sushibowl med wasabi-avocadocreme / Sushibowl wasabi-avokadokreemin kera

2 dl räkor
1 avocado, tärnad
1/2 gurka, tärnad
200 g sushiris (beskrivning av hur man får det perfekta riset kommer i ett annat inlägg)
1 dl ättikssprit
1,5-2 dl socker
3 dl vatten

1 dl créme fraiche
Mixa ihop med stavmixer, smaka av med salt och ha i mera wasabi om den känns för mesig.


Vielä on kesää jäljellä, ja tässä lämmössä sopii syödä ruokaa, jonka ei tarvitse olla lämmintä. Tänään valmistimme japanilaisia sushibowleja, johon jokainen sai poimia haluamansa ainesosan.
Sushibowl
2 henkilöä
300 g salma/froya lohta
2 dl katkarapuja
1 avokado, kuutioituna
½ kurkku, kuutioituna
2 dl edamamepapuja
200 g sushiriisiä (ohje täydellisen riisin keittämiseen tulee myöhemmin)
Leikkasin puolet lohesta ohuiksi viipaleiksi ja maustoin suolalla ja pippurilla sekä marinoin sitruunalla pari tuntia.
Loput lohesta maustoin myös suolalla ja pippurilla, mutta poltin vielä pinnan kaasupolttimella ennen tarjoilua.
Pikkelöity punasipuli
2 isoa punasipulia, ohuiksi leikattuina mandoliinilla
1 dl väkiviinietikkaa
1,5 - 2 dl sokeria
3 dl vettä
1 rkl roseepippuria
chilihiutaleita
Avokado- ja wasabikreemi
1 iso, pehmeä avokado
1-2 tl wasabia - maun mukaan!
1 dl ranskankermaa
1 tl suolaa
1 tl sitruunamehua
pippuria
Sekoita ainekset yhteen sauvasekoittimella, mausta suolalla ja lisää tarvittaessa lisää wasabia.