carbonara
Hej på er, länge sen sist! Man tycker ju att då man nuförtiden är hemma så mycket och inte gör någonting så skulle man ha tid att blogga,men icke sa nicke. Vet inte vart tiden har sprungit iväg! Nu är det i alla fall dags för ett till recept, denna gång på carbonara, en av våra favoriträtter. Den krämigaste carbonaran gör man utan grädde, men med mycket parmesan, äggulor och kärlek. Här kommer mitt bästa carbonararecept;
4 portioner;
4 portioner;
500g bacon ( man kan även ta 1 paket bacon och resten skinkstrimlor)
7 ägg
200g parmesanost
1 lök
3 vitlöksklyftor
svartpeppar
persilja som dekoration
500g pasta
Klipp baconet i bitar och stek knaprigt. Koka pastan al dente. Tärna löken och pressa vitlöken, ha i stekpannan tillsammans med baconet, stek i någon minut så löken blir mjuk utan att ta färg. Häll i pastan i stekpannan tillsammans med ca 1 dl av pastavattnet, rör om väl. Riv parmesanen och vänd i pastan, spara lite att toppa med. Strö över nymalen svartpeppar. Stäng av plattan, och knäck i ett helt ägg och 2 äggulor, rör runt. Det får absolut inte koka, då blir det äggröra av allting. Lägg upp på fat och toppa med ost, persilja, ännu mer svartpeppar ochavsluta med en äggula per portion

