Tacopaj i kakform / Tacopiirakka kakkuvuoassa






Hei kaikille! Vanha vuosi lähenee loppuaan ja kohta on uuden vuoden aika! Kulunut vuosi on todellakin sisältänyt sitä sun tätä, mutta kokonaisuutena se on ollut ihan okei vuosi. Näin uuden vuoden alla olette varmasti jo suunnitelleet laadukkaan ja herkullisen menyn, mutta tässä olisi ehdotus viikonlopulle: tacokakku kakkuvuoassa!
Käytän tässä yleensä kanaa taikka jauhelihaa, tällä kertaa valitsin jälkimmäisen. Voit tietenkin käyttää mitä tahansa raaka-aineita, kunhan pidät huolen siitä, ettei sisällöstä tule liian vetistä.
8 pehemää tacoleipää (medium-koko)
1 pussi tacomaustetta
400 g jauhelihaa
2 paprikaa, eri väristä
1 sipuli
1 punasipuli
2 tomaattia
2 rkl oliiviyljyä
2 dl cheddaria
Säädä uuni 175 asteeseen (kiertoilmauuni, 200 asteeseen mikäli tavallinen).
Suikaloi vihannekset (säästä hieman paprikaa, jonka hienonnat koristelua varten) ja aseta uunivuokaan. Kaada päälle oliiviöljyä ja hieman suolaa ja pippuria. Anna pehmetä uunissa, noin 20-30 minuuttia.
Paista jauheliha/kana pannulla ja lisää tacomauste, sekoita vihannesten kanssa.
Voitele kakkuvuoka oliiviöljyllä (pyöreä kakkuvuoka, jossa reikä keskellä, katso kuva) ja aseta vuokaan 4 tacoleipää “maaten” vierekkäin (kuvassa näkyy kolme, mutta käytin neljä kappaletta). Aseta sitten loput 4 leipää “seisten” siten, että asetat ne makaavien leipien väliin (kuvasta näkyy, että seisovat leivät jäävät makaavien leipein sisäpuolelle).
Aseta pohjalle noin 1 dl cheddarjuustoa, sitten vihannes-lihasekoitus ja lopuksi vielä 1 dl verran juusto päälle. Taita lopuksi kakun reunat (seisovat leivät) kanneksi sisällön päälle.
Paista uunissa samalla lämmöllä noin 20-30 minuuttia kunnes kakku on saanut hienon, ruskean värin. Käännä kakku alustalle, paina hennosti alaspäin mikäli pohja on taipunut ylöspäin.
Koristele kakku cheddarjuustokastikkeella (resepti alla) ja hiennonnetulla tomaatilla ja paprikalla. Voit halutessasi käyttää myös kotoa löytyvää tuoretta yrttiä. Tarjoile guacamolen ja juustokastikkeen tai ranskankerman kera.
Cheddarkastike chilillä
25 g voita
1,5 rkl vehnäjauhoa
2-3 dl raastettua cheddaria
3,5 dl maitoa
noin 2 rkl chilihiutaleita
1 tl cayennepippuria
1 tl pippuria
Sulata voi kattilassa kunnes se ruskistuu, lisää jauhot ja ruskista noin kaksi minuuttia.
Lisää maito ja kiehuta. Lisää juusto ja mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut kokonaan.
Laita lisää maitoa mikäli kastike tuntuu liian paksulta, ja lisää chiliä jos haluat lisää potkua.
Mikäli mausteinen ruoka ei ole juttusi, voit jättää chilin pois kokonaan.
Guacamole
2 kypsää avocadoa
1 kuutioitu tomaatti
2-3 valkosipulikynttä
2-3 tl limemehua
suolaa ja pippuria
Purista valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset niin karkeasti kuin haluat. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon tarvittaesssa lisää limemehua.