tomatig fisksoppa

Hej på er, länge sedan sist! Har haft många bollar i luften, och mycket att göra, men nu skall jag bli bättre på att uppdatera igen. För någon vecka sedan lagade jag en underbar fisksoppa, där jag kokade buljongen från grunden.
 
 
ingredienser 4-6 portioner
300g lax
300g färst torsk
150g räkor
100g fänkol
1 purjolök
3-5 klyftor vitlök
3 morötter
6 potatisar
2 msk tomatpuré
25g smör
12 små tomater
1 tsk timjan
1 tsk chiliflakes
1 tsk vitpeppar
3 dl vitt vin
3 dl grädde
7 dl vatten eller hemgjord fond
(3 msk hummerfond /2 buljongtärningar( om inte hemgjord fond) 
 
Skär fänkolen i tunna skivor, purjon samt morötter och potatis i kuber och vitlöken i små bitar. Fräs i smör tills det nästan mjukmat, ca 10 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i 2 minuer, ha sedan i vinet och låt småkoka ca 3 minuter till.  Ha i tomater, fond och vatten eller bara fond om den är hemkokt, plus resterandee kryddor. Koka tills potatis och morötter är mjuka. Tillsätta grädde, smaka av med salt och vitpappar och koka upp. Ta bort från plattan och tillsätt fisken, låt stå 10 minuter innan servering. toppa med räkor och en smula dill/persilja om du har.