Going down the memory lane med fylld fläskfilé / Muistoja ja porsaan sisäfilettä

Ni vet, det finns de där maträtterna som får en att minnas veckoslut i mammas kök. Nu skall jag dela med mig av ett busenkelt recept vi ofta åt i min barndom. Enkelt, lyxigt och man behöver inte många ingredienser. Jag vet inte var min mamma har fått idén ifrån, men enklare sätt att lyxa till en fläskfilé (gris inre filé) kan jag inte komma på. Jag är så tacksam över att ha fått matintresset från mina föräldrar, och att vi hemma alltid har ätit hemlagad mat från grunden. Jag tror att barn och ungdomars intresse för mat samt vad man är villig att äta och smaka på handlar mycket om vad man blir serverad hemma, och hur man presenterar det. Jag har många nära vänner som påstått att de inte alls tycker om en viss rätt, men då de lite motvilligt smakat på min variant har de plötsligt tyckt att det är supergott. Min man och kållåda till exempel, hans min då jag lagade det första gången var ganska förskräckt - nu är det en av hans favoriträtter ;) 
Nåja, här kommer receptet, håll till godo! 
 
 
Fläskfilé
 
4 portioner
 
40 minuter
 
1 putsad grisfilé (yttre eller inre)
1 ask örtfärskost
1 ask körsbärstomater
1 kruka basilika
salt och peppar
 tandpetare
 
Du öppnar filén på mitten, saltar och pepprar runt och och innuti.
Fyll filén med färskost, tomater och basilika; lägg ihop den med tandpetare och skjut in i ugnen på 175 grader tills innertempen visar 71-72 (30-40 minuter).
Ta ut och låt vila en stund; servera med mos, skivad potatis eller potatisgratäng. 
 
Ibland häller jag en burk krossad tomat och ett mått grädde i formen så får man en god sås på köpet. Voilá!

 

Muistatte varmasti ne ruokalajit, joita tarjoiltiin äidin keittiössä lapsena. Tänään jaan maailmalle helpon reseptin, jota äitini laittoi usein lapsuudessani. Helppoa, laadukasta, eikä siihen tarvitse montaa ainesosaa. En tiedä mistä äitini on saanut idean aikoinaan, mutta helpompaa tapaa valmistaa herkullinen illallinen porsaan sisäfileestä en ole vielä kohdannut. Olen kiitollinen äidilleni siitä, että olen saanut kiinnostukseni ruoanlaittoon häneltä ja isältäni ja ett olemme aina syöneet kotitekoista ruokaa kotona. Olen sitä meiltä, että lasten ja nuorten kiinnostus ruokaan ja halukkuus syödä erilaisia ruokia juontuu paljolti siitä, mitä ja miten kotona on tarjottu. Minulla on useampi ystävä, jotka väittävät, etteivät pidä jostain tietystä ruokalajista, kunne he vastahakoisesti ovat maistaneet minun versioitani, ja todenneet sen herkulliseksi. Hyvä esimerkki on mieheni ja kaalilaatikko. Hänen ilmeensä, kun valmistin kaalilaatikkoa ensimmäisen kerran oli suoraan sanoen pelokas – mutta nyt kaalilaatikko kuulu hänen suosikkiruokiinsa. 

No niin, tässä resepti, olkaa hyvä! 

  

Porsaan sisäfilee 

 

4 annosta 

40 minuuttia  

 

1 siistitty porsaan filee (sisä tai ulko) 

1 purkki yrttituorejuustoa 

1 pakkaus kirsikkatomaatteja 

1 ruukku basilikaa 

suolaa ja pippuria 

hammastikkuja  

 

Leikkaa veitsellä filee auki keskeltä, mausta reilusti suolalla ja pippurilla. 

Täytä filee tuorejuustolla, tomaateilla ja basilikalla; sulje filee käyttäen hammastikkuja ja laita uunivuokaan ja uuniin 175 asteeseen kunnes sisälämpötila on 71-72 asteen paikkeilla (yleensä noin 30-40 minuuttia). 

Poista liha uunista ja anna levätä hetken; tarjoile perunamuusin tai kermaperunoiden kera.  

 

Joskus kaadan vuokaan purkillisen tomaattimurskaa ja yhden purkin kermaa, jolloin saadaan simppeli kastike kaupan päälle!  

2020' - arkiruoka - gris - hemlagat' - husmanskost - porsas - ugnsmat - uuniruoka