Going down the memory lane med fylld fläskfilé / Muistoja ja porsaan sisäfilettä
Nåja, här kommer receptet, håll till godo!
1 ask örtfärskost

Muistatte varmasti ne ruokalajit, joita tarjoiltiin äidin keittiössä lapsena. Tänään jaan maailmalle helpon reseptin, jota äitini laittoi usein lapsuudessani. Helppoa, laadukasta, eikä siihen tarvitse montaa ainesosaa. En tiedä mistä äitini on saanut idean aikoinaan, mutta helpompaa tapaa valmistaa herkullinen illallinen porsaan sisäfileestä en ole vielä kohdannut. Olen kiitollinen äidilleni siitä, että olen saanut kiinnostukseni ruoanlaittoon häneltä ja isältäni ja ett olemme aina syöneet kotitekoista ruokaa kotona. Olen sitä meiltä, että lasten ja nuorten kiinnostus ruokaan ja halukkuus syödä erilaisia ruokia juontuu paljolti siitä, mitä ja miten kotona on tarjottu. Minulla on useampi ystävä, jotka väittävät, etteivät pidä jostain tietystä ruokalajista, kunne he vastahakoisesti ovat maistaneet minun versioitani, ja todenneet sen herkulliseksi. Hyvä esimerkki on mieheni ja kaalilaatikko. Hänen ilmeensä, kun valmistin kaalilaatikkoa ensimmäisen kerran oli suoraan sanoen pelokas – mutta nyt kaalilaatikko kuulu hänen suosikkiruokiinsa.
No niin, tässä resepti, olkaa hyvä!
Porsaan sisäfilee
4 annosta
40 minuuttia
1 siistitty porsaan filee (sisä tai ulko)
1 purkki yrttituorejuustoa
1 pakkaus kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
suolaa ja pippuria
hammastikkuja
Leikkaa veitsellä filee auki keskeltä, mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
Täytä filee tuorejuustolla, tomaateilla ja basilikalla; sulje filee käyttäen hammastikkuja ja laita uunivuokaan ja uuniin 175 asteeseen kunnes sisälämpötila on 71-72 asteen paikkeilla (yleensä noin 30-40 minuuttia).
Poista liha uunista ja anna levätä hetken; tarjoile perunamuusin tai kermaperunoiden kera.
Joskus kaadan vuokaan purkillisen tomaattimurskaa ja yhden purkin kermaa, jolloin saadaan simppeli kastike kaupan päälle!