Kräftsoppa / Rapukeitto
Hej på er och hoppas ni har haft en fin början på måndagen så här långt. Själv är jag ännu hemma med flunsa, hoppas att den går över snart. Längtar tillbaka till skolan och barnen.
Glad ändå över att ha lunchrester från igår att värma, vi slängde ihop en snabb kräftsoppa på resterna från vår distanskräftskiva på lördagen. Kräftsoppa är så gott, och det här receptet är lätt och känns lyxigt. Soppan får en otroligt mjuk smak av kräftost. Jag blandar både kräftstjärtar och räkor för att få en bredare smakbild! Jag lovar dig, bjud denna soppa till förrätt och du imponerar på vem som helst! Väldigt gott att äta rostat bröd till.
Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Bryn dem i smör i en kastrull och pudra över mjöl.
Ha i vattnet och buljongtärningarna, koka upp och låt puttra 10 minuter.
Blanda ner kräftost, crème fraiche och den finhackade dillen. Spara lite dill för servering. Smaka av med vitpeppar och salt och ha i mera buljong efter smak.
Blanda i kräftor och räkor strax innan servering, låt inte soppan koka då du blandar i eftersom skaldjuren då kan bli sega.
Ät och njut!


Hei kaikille! Toivottavasti maanantainne on ollut antoisa. Itse loikoilen kotona flunssassa, toivottavasti se hellittää pian. Kaipaan takaisin kouluun lasten pariin.
Iloitsen kuitenkin siitä, että minulla on eilisen lounaan jämiä syötäväksi. Eilen illalla valmistimme pikaisen rapukeiton lauantain digitaalisten rapujuhlien tähteistä. Rapukeitto on herkkua, ja alla oleva resepti on yksinkertainen. Rapusulatejuusto antaa keitolle pehmeän maun. Käytän keitossa ravunpyrstöjä ja katkarapuja mahdollisimman laajan makupaletin saavuttamiseksi. Lupaa, että jos tarjoat tätä keittoa alkuruoaksi, teet kenen vain vaikutuksen! Keitto sopii mainiosti nautittavaksi paahtoleivän kera.
Rapukeitto
4-6 annosta
20 minuuttia
2 dl ranskankermaa
4 kpl porkkanaa
1,5 pakkausta rapusulatejuustoa (löytyy esim. Citymarketista)
1 rkl voita
3 rkl jauhoja
2 kanaliemikuutioita
1,2 litraa vettä
1 purkki ravunpyrstöjä
3 dl katkarapuja
Valkopippuria
1 nippu tilliä
Kuori ja raasta porkkanat raastimen karkealla puolella. Ruskista raaste voissa kattilassa ja puuteroi ne vehnäjauholla.
Lisää vesi ja liemikuutiot, kiehauta ja anna porista 10 minuuttia.
Lisää rapusulatejuusto, ranskankerma ja hienonnettu tilli. Säilytä osa tillistä tarjoiluun. Mausta valkopippurilla ja suolalla ja lisää tarvittaessa kolmas liemikuutio.
Sekoita joukkoon ravunpyrstöt ja katkaravut juuri ennen tarjoilua. Älä annan keiton kiehua kun lisäät äyriäiset, koska silloin niistä saattaa tulla sitkeitä.
Tarjoile ja nauti!