Tomatig tonfiskpasta / Tomaattinen tonnikalapasta
Nog om det, idag tänkte jag bjuda på ett snabbt vardagsrecept inspirerat av Catarina König, nämligen krämig tonfiskpasta! Såsen får en härlig färg av tomaterna, och du har middagen fixad på ett kick!

3 klyftor vitlök
1/2 kruka basilika


Hei kaikille, ja mukavaa sunnuntaita! Täällä Turussa on vielä aurinkoista, mutta huomiseksi on luvattu sadetta, valitettavasti! Flunssaseosnki on alkanut kunnolla, joten pidetään peukkuja, että jokainen pysyy terveenä!
Tänään ajattelin jakaa nopean arkireseptin, joka perustuu ruotsalaisen Catarina Königin reseptiin; tomaattinen tonnikalapasta! Kastike saa ihanan värin tomaateista ja saat ruoankin valmistettua silmänräpäyksessä!
Tomaattinen tonnikalapasta
20 minuuttia
4 annosta
400 g tonnikalaa vedessä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 dl ranskankermaa
1 dl kermaa
1 purkki kokonaisia tomaatteja
½ purkki tomaattimurskaa
2 rkl kanafondia
1 tl valkopippuria
½ ruukku basilikaa
Pienennä sipuli ja valkosipuli, pasita pehmeäksi voissa.
Lisää tonnikala ja sekoita; lisää kanafondi, ranskankerma, kerma, tomaatit ja tomaattimurska.
Kiehauta, mausta valkopippurilla.
Pilko basilika karkeasti ja lisää kastikkeeseen, anna kiehua sen aikaa, kun valmistat valinnaisen pastan.
Syö ja nauti!