Dragonsmakande kycklinggryta med soltorkade tomater, vitlök och smetana

Hejsan på er, och god fortsättning på det nya året! Idag fick jag en idé om en gryta jag ville prova, sagt och gjort. Bara att ta fram julklappsgrytan och börja prova sig fram. Detta var första gången jag gjorde det här receptet, och jag tog det helt från mitt eget huvud, så inga mått är exakta då jag smakade av och satte till flera gånger, men jag försökte uppskatta måtten så exakt som möjligt då jag skrev receptet.
 
 
 
5 portioner;
700g kycklingfilé
3 schalottenlökar
1/2 grön paprika
1/2 röd paprika
1 burk soltorkade tomater
3-5 vitlöksklyftor
1,5 kycklingbuljongtärning
2-4 tsk  dragon
1 msk citronsaft
1-2 msk dijonsenap om du gillar det
150g färsk spenat
250g smetana
salt,peppar
 
Skär kycklingfilén i bitar, tärna grönsaker och lök, pressa vitlöksklyftoena. Bryn kycklingen i en gryta,  salta och peppra. Ha sedan i lök,pressad vitlök, paprika och soltorkade tomater. Fräs i någon minut. Häll på ca 5 dl vatten, ha i buljongtärning, dijonsenap , citronoch dragon. Koka upp och låt småputtra tills kycklingen känns mör, tillsätt mer vatten om du tycker det behövs. Ha sedan i smetana ( se till att det inte stormkokar då du har i smetanan, då kan det skära sig!).Koka upp igen och tillsätt spenaten. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, potatisklyftor,pressad potatis eller potatismos. 
 
 
 
 
 
 
gryta - kana - kyckling - sås